Evenement is afgelopen

Nog geen beoordelingen
259 Views

Event Summary

Het Burgerweeshuis
Dec 07
2017

Details evenement

Add to Calendar 12/07/2017 08:00 PM 12/07/2017 11:00 PM Europe/Paris Jogja Hip Hop Foundation rick false MM/DD/YYYY

Europalia
Van 10 10 ‘17 tot 21 01 ’18 zoomt EUROPALIA in op de traditionele en hedendaagse cultuur van Indonesië. Het tweejaarlijkse festival biedt een nieuwe kijk op het gastland aan de hand van talrijke artistieke uitwisselingen en creaties, tentoonstellingen, dans, muziek – met de gamelan in de hoofdrol –, literatuur en film.

Jogja Hip Hop Foundation (JHF) wordt beschouwd als een van de belangrijkste hiphopcollectieven van Zuidoost-Azië. JHF werd aanvankelijk opgericht als verzamelplek voor opkomende rappers uit Yogyakarta. Al snel beseften ze dat ze meer deelden dan enkel hun geboortestreek en dat was de start van een lange en productieve samenwerking.

JHF is stedelijk, optimistisch en trots op hun cultuur: een boeiend voorbeeld van hoe het traditionele en hedendaagse Indonesië samensmelten. De Javaanse identiteit is nooit ver weg in hun muziek: de teksten besprenkelen oude Javaanse gedichten met slang, de ritmes sluiten zowel aan bij internationale hiphop als bij de traditionele gamelan en de muziek is een combinatie van heftige rap en lokale melodieën en technieken. Hun songs halen fel uit naar corruptie en sociaal onrecht en worden vaak op straat gespeeld tijdens manifestaties.

DJ Bayu

Bayu Aditya, afkomstig uit de bruisende studentenstad Bandung is DJ, globetrotter en fervent platenverzamelaar. DJ Bavu staat bekend om zijn uitmuntende technosets, dubsteb en andere elektronische muziek.
De voorbije tien jaar was Bayu nauw betrokken bij talloze muziekprojecten zoals Tambora Radio (Puff Puff Pass), A Colourful Storm Radio en Bhang Records, om er maar enkele te noemen. Hij is momenteel een van de drijvende krachten achter Push/Pull, een rebelse feest- en muziekcollectief in Bandung.

Dit concert wordt ondersteund door de Indonesian Students Association Netherlands (PPI) en haar Deventer branch / afdeling, Studium Generale Saxion en het Etty Hillesum Lyceum.

Burgerweeshuis

Bagijnenstraat 9, 7411PT
Het Burgerweeshuis, Overijssel
Deventer

http://www.burgerweeshuis.nl

Contact opnemen voor meer informatie