Evenement is afgelopen

Nog geen beoordelingen
460 Views

Event Summary

De Hip
Jan 14
2018

Details evenement

Add to Calendar 01/14/2018 03:00 AM 01/14/2018 06:00 PM Europe/Paris Komodo: Eurosonic try-out rick false MM/DD/YYYY

Veel leuke bands te zien op de zondagmiddag in De Hip in 2018.
Komodo is de eerste. Ze staan op Eurosonic/Noorderslag en komen bij ons voor de tijd nog even ce puntjes op de i zetten.
Heerlijk bandje en we hadden ze al even getest op Manana Manana afgelopen zomer.
Regelrechte aanrader!

Over Komodo:
Komodo is niet vast te pinnen op de muzikale wereldkaart. In hun psychedelische rock-’n-roll zitten stijlen van over de hele wereld verweven: woestijnblues, surfrock, 60’s pop, hiphop, rumba en Indiase raga. Alles met een weelderige meerstemmigheid, niet-westerse ritmes en klanken en onverwachte instrumenten. Muziek van Komodo is gruizig en vreemd, maar ook catchy en uiterst dansbaar.

Komodo is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Gino Bombrini (Skip & Die) en Tommy Ebben (Knalland) kennen elkaar van nachtelijke jamsessies tijdens feesten in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, toen daar nog een kunstenaars- en muzikantenenclave bestond. De wijk ging echter tegen de vlakte en de twee besloten de jams voort te zetten in Gino’s eigen studio.

Tommy zong en speelde gitaar, Gino zong en speelde naast gitaar, drums en bas ook allerlei niet-westerse instrumenten zoals de Bouzouki. Er waren geen vooropgezette plannen of grote ambities, maar het bleek al snel een vruchtbare samenwerking. De allereerste sessie van Gino en Tommy resulteerde, na een dag en een nacht spelen, in het nummer Bengali Crown én het besluit om deze muzikale klik naar een hoger plan te brengen.

De daaropvolgende sessies brachten steeds weer nieuwe nummers voort: Komodo was geboren. Hoewel er nog geen liveband was, geloofde Sony Music Entertainment direct in de eerste demo’s en bood hen een contract aan.

Inmiddels is Komodo een volwaardige band, verder bestaande uit Judith Renkema (bas),
Jody van Ooyen (drums) en Gino’s jongere broer Massimo Bombrini (percussie).

Aanvang 15.00 uur
Gratis entree

www.dehip.nl
https://www.facebook.com/thebandkomodo/

De Hip

Brink 21, 7411BS
De Hip, Overijssel
Deventer

http://www.dehip.nl

Contact opnemen voor meer informatie