Evenement is afgelopen

Nog geen beoordelingen
223 Views

Event Summary

De Hip
Oct 22
2017

Details evenement

Add to Calendar 10/22/2017 03:00 PM 10/22/2017 06:00 PM Europe/Paris LIVE: The Dutch rick false MM/DD/YYYY

Daar worden we toch een potje blij van. The Dutch is weer bij elkaar. This is Welfare heeft Fonz grijs gedraaid in de Elegast en het was en regelrechte dancefloorfiller. De mannen zijn weer bij elkaar, hebben een prachtig nieuwe plaat gemaakt (Four) en komen als klap op de vuurpijl in De Hip spelen.

The Dutch is sinds 2014 weer bij elkaar. In dat jaar bracht platenlabel Sony de albums This Is Welfare en Under The Surface uit via de digitale kanalen, zodat de fans de liedjes konden beluisteren via downloads of streaming. Om die rerelease te vieren trad de band eenmalig op in het Amsterdamse Paradiso. Dat was zo leuk dat het viertal besloot om nieuwe nummers te gaan schrijven. Four is het resultaat van de hernieuwde samenwerking. Het album werd tussen maart en september 2016 opgenomen in verschillende studios. Wout de Kruif, de studiotechnicus/producer die The Dutch aanspoorde om weer bij elkaar te komen, deed de techniek.

Op Four staan 14 nieuwe songs. Zanger/gitarist Hans Croon schreef de liedjes en de teksten in de loop van 2015 en begin 2016.

The Dutch is geen typische indie, new wave of gitaarband. Er zijn nummers met New Orleans-achtige brass arrangementen, strijkers en hoorns. In andere liedjes duiken marimba’s en banjo’s op. Sommige songs doen denken aan de heftigheid van de “oude” Dutch (Is This Your House en Money), andere zijn persoonlijk (Father, Isle Of U, Basically Your Love, Beat The Drum) en ja, zelfs vrolijk (Brighton and Hove).

Maar natuurlijk zullen ook de 80’s klassiekers gespeeld worden.

De Hip

Brink 21, 7411BS
De Hip, Overijssel
Deventer

http://www.dehip.nl

Contact opnemen voor meer informatie