Evenement is afgelopen

Nog geen beoordelingen
161 Views

Event Summary

Het Burgerweeshuis
Apr 06
2018

Details evenement

Add to Calendar 04/06/2018 08:00 PM 04/06/2018 11:00 PM Europe/Paris Ruben Hein rick false MM/DD/YYYY

Groundwork Rising, het nieuwe album van Ruben Hein, is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano.
Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar verschillende awards, veelgeprezen albums en uitverkochte shows. Maar ook voelde hij dat de tijd was gekomen om een nieuwe stap te zetten in zijn veelzijdige carrière.
Ruben heeft ruim de tijd genomen om de juiste richting van zijn komende album ‘Groundwork Rising’ te bepalen. Zo ging hij onder andere mee op tournee met de Engelse band Fink. Diens frontman Fin moedigde hem aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. Beïnvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Sufjan Stevens, maar ook Joni Mitchell, Randy Newman en Paul Simon, schreef Ruben met ‘Groundwork Rising’ een plaat die zo dicht mogelijk bij zijn intuïtie lag. Simpel, elegant en oprecht. Niet enkel de composities, maar vooral ook teksten.

support: Marle Thomson

Warm, edgy, kleurrijk, eigenzinnig en bovenal muzikaal: Marle Thomson zingt, raakt, verrast en valt op met haar muziek, waar in ruimte en tijd samensmelten tot een volkomen eigen universum vol beats,loops, keys, gitaar en zang. ‘Soulful Space Pop’,zo noemt Thomson het zelf. Met haar EP ‘The Canopy’ in 2016 en de akoestische versie daarvan in 2017 speelt Marle Thomson zich in de kijker met opvallende optredens op o.a. Amsterdam Woods, de Uitmarkt, Amsterdam Fashion Week, Dutch Sustainable Fashion Week, Eurosonic/Noorderslag, de Popronde en was ze live te zien bij De Wereld Draait Door.

Burgerweeshuis

Bagijnenstraat 9, 7411PT
Het Burgerweeshuis, Overijssel
Deventer

http://www.burgerweeshuis.nl

Contact opnemen voor meer informatie