Evenement is afgelopen

Nog geen beoordelingen
236 Views

Event Summary

Burgerweeshuis
Apr 20
2018

Details evenement

Add to Calendar 04/20/2018 08:00 PM 04/20/2018 11:00 PM Europe/Paris Zwart Licht admin false MM/DD/YYYY

Zwart Licht staat voor al het zwarte dat in een goed daglicht geplaatst wordt. De Nederlandse hiphop- formatie brengt licht in het donker en kan sinds de lancering van de plaat Bliksemschicht leunen op een van de beste live-reputaties in de scene. MC’s Akwasi en Leeroy, ondersteund door de zware, rauwe beats van Hayzee lieten het publiek daarna acht jaar lang wachten op een waardige opvolger van het debuutalbum.
De afgelopen tijd gingen de heren terug naar de basis van hun frisse sound. Binnenkort kunnen ze die eindelijk ten gehore brengen in Bliksem.
“Het hoort niet altijd te bliksemen”, stelt Akwasi. “Het is dus goed dat er zoveel jaren tussen zitten. Want het áls het bliksemt, bliksemt het kneiterhard.”
Tussen het bliksemen door zaten de mannen van Zwart Licht allesbehalve stil. Akwasi richtte zijn eigen
muzieklabel “Neerlands Dope” op, nam de soloplaat “Daar Ergens” op en kreeg voet aan de grond in televisieland.
Hayzee, hofleverancier van de Zwart Licht-beats, heeft een samenwerking met Rosco van Zo Moeilijk in “Deux Deux” achter de rug en is nog meer
superproducer geworden dan hij al was, naast het feit dat hij als DJ vele clubs heeft bespeeld, terwijl Leeroy als MC op festivals door het hele land stond, overuren draaide in de studio èn gediplomeerd engineer is geworden.

Het doel van Zwart Licht is onveranderd: met een serie van vijf ‘Wonderbaarlijke Wapenfeiten’ een onuitwisbare stempel op de Nederlandse hiphopgeschiedenis drukken.
Na de eerste drie wapenfeiten Bliksemschicht, No Juju, Leeroy Draait Door, is het nu dus tijd voor nummer vier. En dat wapenfeit is nu gelukkig na al die jaren eindelijk in zicht.

Burgerweeshuis

Bagijnenstraat 9, 7411PT
Burgerweeshuis, Overijssel
Deventer

http://www.burgerweeshuis.nl

Contact opnemen voor meer informatie